‘Gestolen’ examens op school Almere blijken niet gestolen

Examens op een school in Zoetermeer
Examens op een school in Zoetermeer Foto ANP / Jerry Lampen

De vmbo-examens beeldende vorming die waren verdwenen bij het Buitenhout College in Almere, zijn door de politie gevonden in het schoolgebouw. Dat meldt het college in Almere op zijn website.

De school dacht dat de examens waren gestolen, maar nu zijn ze door een onderzoek van de politie in het gebouw zelf gevonden. Omdat de school in eerste instantie dacht dat ze waren gestolen, zijn de gemaakte examens ongeldig verklaard door de inspectie.

Toch opnieuw maken

De schooldirectie heeft nadat de stapel examens was gevonden weer contact opgenomen met de inspectie, maar die blijft bij haar eerdere besluit. De gemaakte examens blijven dus ongeldig. De vmbo-leerlingen moeten hun eindexamen beeldende vorming op 17 juni opnieuw maken.

Van politie naar particulier recherchebureau

De politie heeft haar onderzoek gestaakt omdat de examens nog in het schoolgebouw lagen, maar de school wil toch precies weten hoe de examens twee weken spoorloos hebben kunnen zijn en heeft daarom een particulier recherchebureau ingeschakeld.