Dankzij deze komiek waren de Engelsen bijna met 24 man in Brazilië

Het Engelse voetbalelftal had vandaag bijna een extra mannetje aan boord van hun vliegtuig. Op het vliegveld van Luton, waar de selectie vanmiddag vertrok naar Miami voor twee oefenwedstrijden, probeerde een komiek zich bij de selectie te voegen. Maar hij werd net op tijd herkend.

De komiek die het vliegtuig van de Engelse ploeg probeerde te boarden is Simon Brodkin, die in het BBC-programma Lee Nelson’s Well Good Show het karakter Jason Bent speelt, een voetballer. ‘Bent’ ging vandaag bijna exact zo gekleed als de Engelse voetballers, in vergelijkbaar grijs pak. Zijn aanwezigheid werd opgemerkt door een aantal van de Engelse voetballers, die volgens The Guardian verbaasd en geamuseerd tegelijk waren:

His presence first baffled then amused the England players as they headed off for two warm-up games, then the World Cup in Brazil. Security and police swiftly spotted that there was an interloper and he was led away “struggling” and clutching his passport.

Bent twitterde na het incident het volgende:

Twitter avatar Jason9Bent Jason Bent Gutted Roy wouldn’t let me on the plane to Brazil. I don’t know what to tell the Malaysian betting syndicate now… http://t.co/uw620rFDUK

In Lee Nelson’s Well Good Show neemt Brodkin met zijn karakter Jason Bent het leven van professionele Engelse voetballers op de hak. Bekijk hieronder een impressie:

Brodkin haalde vorig jaar ook de publiciteit met zijn karakter Bent door op Goodison Park het veld op te gaan tijdens de warming-up voor de wedstrijd Everton - Manchester City. Hij was op televisiebeelden te zien met bekende City-spelers als Joe Hart en Gareth Barry. Hieronder zijn beelden van de stunt te zien (op het einde wordt Bent net als vandaag door beveiligers afgevoerd).