In beeld

Het verschil tussen de stad Passau vorig jaar en nu is héél veel water

De stad Passau in het Duitse Beieren werd vorig jaar getroffen door zware overstromingen. Ook andere delen van Duitsland trouwens, en Hongarije, en Tsjechië. Het waren de zwaarste overstromingen in Europa van de eeuw, veroorzaakt door zware regenval. De waterafvoer vanuit de Alpen en de Middelgebergten werd groot, de rivieren stroomden vol, de waterstanden stegen. Tienduizenden mensen moesten worden geëvacueerd uit hun huizen. Passau kreeg het het zwaarst te verduren. Dit jaar is er van overstromingen gelukkig geen sprake. Foto's van vorig jaar vergeleken met foto's van nu.
Het centrum van de zuidoostelijke Beierse stad Passau, zo'n 200 kilometer ten noordoosten van München.
Reuters / Michaela Rehle
Reuters / Michaela Rehle
Reuters / Michela Rehle
Reuters / Michaela Rehle
Reuters / Michaela Rehle
Reuters / Michaela Rehle
Reuters / Michaela Rehle
Reuters / Michaela Rehle
Reuters / Michaela Rehle
Reuters / Michaela Rehle
Reuters / Michaela Rehle
Reuters / Michaela Rehle
Reuters / Michaela Rehle