Economie

Akkoord over nieuwe cao schoonmakers

Overvolle vuilnisbakken op Amsterdam Centraal Station door de staking bij de schoonmakers.
Overvolle vuilnisbakken op Amsterdam Centraal Station door de staking bij de schoonmakers. Foto ANP/Evert Elzinga

Overleg tussen de werkgevers en de vakbonden van de schoonmakers heeft vanmiddag tot een akkoord geleid over een nieuwe cao, zo schrijft de NOS vanmiddag. Dat betekent dat de wekenlange staking van de schoonmakers waarschijnlijk voorbij is, en perrons en treinen weer zullen worden schoongemaakt.

Aan het begin van de avond houden de vakbonden en werkgeversorganisatie OSB een persconferentie. Tot die tijd worden ‘geen verdere mededelingen gedaan’. Bij de persconferentie, om 18.00 uur in Amersfoort, zijn de onderhandelaars van OSB en de vakbonden aanwezig. Ook bemiddelaar Wim Kooijman van KLM schuift aan.

De eisen lagen niet ver uit elkaar, zo lieten beide partijen vanmiddag aan de NOS weten ondanks de wekenlange staking. De FNV wilde een betere cao en afschaffing van de wachtdagen bij ziekte. Of aan alle eisen is voldaan is nog niet bekend.

De NS probeerde tevergeefs te bemiddelen in de gesprekken tussen de partijen. De organisatie werd hard getroffen wordt door de stakende schoonmakers en zette eigen kantoorpersoneel in om de treinen op te ruimen.