Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

En de nummer twee is...

In nrc.next tellen we deze week af naar de winnaar van de Benelux Beeldverhalen Prijs 2014 (BBP). De winnende strip wordt morgen op deze plek bekendgemaakt.

Vandaag nummer twee: Ristretto door Emanuel Wiemans.

De BBP is in 2010 opgericht als stimulans voor beginnende makers van beeldromans (stripromans, oftewel graphic novels) uit België, Nederland en Luxemburg. De prijs gaat naar het beste korte stripverhaal van twee pagina’s.

Van alle inzendingen zijn er dit jaar veertig op de longlist gekomen. Die pagina’s worden tijdens het Haarlemse stripfestival tentoongesteld in Kunstplatform 37 PK.

De tentoonstelling is vanaf donderdag te zien.