Roda JC ontslaat trainer Jon Dahl Tomasson

Foto ANP / Marcel van Hoorn

Roda JC heeft per direct trainer Jon Dahl Tomasson ontslagen. De dit jaar gedegradeerde club uit Kerkrade moet ook afscheid nemen van technisch manager Leon Vlemmings, hij ziet geen heil in een verdere samenwerking.

In een persbericht schrijft Roda:

“De teleurstellende sportieve resultaten gedurende het afgelopen halfjaar en de daarbij behorende degradatie naar de Jupiler League liggen ten grondslag aan het beëindigen van de samenwerking met Tomasson.”

Leon Vlemmings wil niet verder, want volgens hem valt nu met het ontslag van Tomasson “een wezenlijke schakel van het beleidsontwikkelingsplan weg”. Vlemmings ziet “geen heil in een verdere samenwerking”.

Prestaties werden onder Tomasson alleen maar minder

Tomasson werd eind vorig jaar gehaald als opvolger van de ontslagen Ruud Brood. Onder de oud-topvoetballer werden de prestaties echter alleen maar minder. Hij eindigde met de club op de laatste plaats in de Eredivisie.

Eerder werd directeur Marcel van den Bunder al ontslagen bij Roda.