Joost Luiten duikelt uit top-10

Joost Luiten heeft gisteren op de BMW PGA Championship een plaats in de top-10 verspeeld. De Nederlander begon op de laatste dag als nummer vier, maar viel door een score van 73 slagen, één boven de baannorm, terug naar de twaalfde plaats. Rory McIlroy won het toernooi. De Noord-Ier sloot af met 66 en kwam uit op een totaal van 274 (-14). McIlroy keek na zaterdag nog tegen een achterstand van zeven slagen aan op de Deense leider Thomas Björn. Dankzij een sterke slotronde op de baan van het Engelse Wentworth bleef hij de Ier Shane Lowry uiteindelijk een slag voor. Björn eindigde samen met de Brit Luke Donaldson op de derde plaats met 276. Voor de 25-jarige McIlroy is het zijn eerste succes op de Europese Tour sinds 2012. Hij eindigde dit seizoen al acht keer als tweede. Luiten begon gisteren met een reeks pars. Daar liet hij echter twee bogeys op volgen. Hij herstelde zich met twee birdies, maar verspeelde op de laatste hole weer een slag. Hij sloot het toernooi af met een totaal van 281, zeven onder par. (Novum)