Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Staatsgreep

Nee, dit is geen staatsgreep. Ja, er staan een paar tanks op straat. Dus..? Dat is gewoon om ervoor te zorgen dat u rustig over straat kunt. U kunt sneller worden gearresteerd – maar natuurlijk alleen als we vinden dat u iets fout doet. Wij van het leger, ja. Is daar iets mis mee? Hoezo coup? Alleen maar omdat u even niet naar de radio kunt luisteren? Doe dan gewoon iets gezelligs thuis, heeft u ook weer even tijd voor elkaar. Het leven is toch al veel te haastig, zelfs hier.

Wat zegt u, vindt de regering onze Facebook-pagina niet leuk?

Goed, nu is het een staatsgreep.

(SdJ)