Schietplezier voor jong, zwart en vrouw

De National Rifle Association (NRA) in de VS wil een swingender imago. De lobbyclub voor vuurwapenfans is een vereniging voor oude, blanke mannen. De oplossing: een toffe videoserie op internet waarin twee jonge, hippe mensen op ongedwongen toon de genoegens bespreken van „het coolste ding ter wereld”.

Hij is Colion Noir, een relaxte zwarte dude. Hij voert meestal het woord. De serie is zelfs naar hem genoemd: Noir. Zij heet Amy Robbins en ze is duidelijk ingehuurd om haar benen. Die zijn hooggehakt en bloot van de tenen tot vlak bij de heupen, en haar teksten zijn spaarzaam. Het is Noir die moppert over de verpakking van wapens: „Hoe kunnen ze me een geweer van 5.000 dollar meegeven in een kartonnen doos? Ik wil een mooie doos, geen instapmodel van een daklozenwoning.” Dat willen alle jongeren wel, dat hun geweer van 5.000 dollar in een vette doos zit.

Ze bespreken de laatste NRA-jaarvergadering en hoeveel vrouwen daar waren, het plezier van een rondje schietbaan, ze vergelijken de laatste modelletjes en brengen een reportage over een privévuurwapenbezitter. Onweerstaanbaar infotainment; nieuwe delen elke maandag op nrafreestyle.tv/noir en op vimeo.com.