In beeld

Iedereen wil handjes schudden met Xi Jinping

Rusland en China hebben hun handtekening gezet onder een grote gasdeal. De twee landen hebben een contract gesloten voor de komende dertig jaar, meldt het Russische staatsgasbedrijf Gazprom vandaag. In de voorlopige overeenkomst van maart 2013 kwamen China en Rusland al overeen dat Gazprom jaarlijks 38 miljard kubieke meter gas aan China levert. De eerste levering zal in 2018 plaatsvinden. De Russische president Poetin is naarstig op zoek naar nieuwe grote afnemers voor het Russische gas, nu Europese klanten proberen hun afhankelijkheid van energie-importen uit Rusland te verminderen na Poetins recente optreden in Oekraïne. In het licht van de megadeal schudde de Chinese president Xi Jinping op de 'Conference on Interaction and Confidence Building Measures in Asia' in Shanghai een hele hoop handjes vandaag, van Poetin tot Ban Ki-moon.
Basilio, ambassadeur van de Filippijnen, begroet door Xi Jinping
Reuters / Mark Ralston
Chinese President Xi Jinping op de openingsceremonie van de Conference on Interaction and Confidence Building Measures in Asia (CICA), in afwachting van de wereldleiders wiens hand hij zal schudden.
AFP Photo / Mark Ralston
Amerikaanse diplomaat Dan Kritenbrink (l) wordt begroet door Xi Jinping
Reuters / Mark Ralston
Ban Ki-moon (l) schudt de hand van de Chinese president Xi Jinping
AP Photo / Mark Ralston
De Afghaanse president Hamid Karzai (l) wordt begroet door de Chinese President Xi Jinping.
AFP Photo / Mark Ralston
De Pakistaanse president Hussain (l) en Xi Jinping schudden elkaar de hand.
Reuters / Mark Ralston
Iraanse president Hassan Rouhani (l) wordt begroet door de Chinese president Xi Jinping
AP Photo / Mark Ralston
Vice-premier van Vietnam Nguyen Thi Doan (l) wordt begroet door de Chinese president Xi Jinping voor de openingsceremonie van de conferentie 'Interaction and Confidence Building Measures in Asia (CICA)'
AP Photo/Mark Ralston, Pool)
Vladimir Poetin (r) en Xi Jinping
AP Photo / Mark Ralston
De Afghaanse President Hamid Karzai (r) loopt weg na de hand van Xi Jinping te hebben geschud.
AP Photo / Aly Song
De Russische president Vladimir Poetin wordt begroet door de Chinese president Xi Jinping voor de opening van de Interaction and Confidence Building Measures in Asia (CICA) in Shanghai.
AFP Photo / Mark Ralston