Dochter Leon de Winter en Jessica Durlacher debuteert als romanschrijver

Leon de Winter en Jessica Durlacher Foto ANP

Solomonica de Winter, de 16-jarige dochter van schrijverskoppel Leon de Winter en Jessica Durlacher, gaat haar debuut maken als romanschrijver, weet Knack.

In Over the Rainbow, zoals de oorspronkelijk in het Engels geschreven roman heet, probeert hoofdpersoon Blue om te gaan met het verlies van haar vader en een eigenzinnige moeder.

Mogelijk Nederlandse vertaling bij De Bezige Bij

In september van dit jaar verschijnt de Duitse vertaling van de 288 pagina’s tellende roman, Die Geschichte von Blue, bij de Zwitserse uitgeverij Diogenes. Deze uitgever geeft ook het werk van De Winter en Durlacher in het Duits uit.

De Bezige Bij, de Nederlandse uitgever van De Winter en Durlacher, wil bij monde van uitgever Melissa van der Wagt ‘bevestigen noch ontkennen’ dat de Nederlandse vertaling van Over the Rainbow bij de uitgever gaat verschijnen:

“Het is zo dat Diogenes vanaf het begin de wereldrechten van deze roman heeft verworven. Het wordt nu overal aangeboden, ook aan ons. Of De Bezige Bij het boek ook gaat uitgeven kan ik bevestigen noch ontkennen. Dat wordt nu beoordeeld.”

‘Mijn dochter is lezer en schrijver’

Het aanstaand schrijverschap van Solomonica (Moon) de Winter komt niet uit de lucht vallen, schrijft Knack. In reactie op de vraag of diens dochter auditie had gedaan voor Anne - het door De Winter en Durlacher geschreven Anne Frank-toneelstuk - zei De Winter vorig jaar tegen Elsevier:

“Het is een mooi verhaal, maar er klopt helemaal niets van. Mijn dochter is lezer en schrijver, maar op de ambitie om te acteren heb ik haar nog niet kunnen betrappen.”

    • Roderick Nieuwenhuis