Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Omzet boekhandels daalt eerste kwartaal met 10 procent

In het eerste kwartaal van dit jaar is de omzet in algemene boeken met 10,2 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Er gingen 7,8 miljoen papieren boeken over de toonbank, een krimp van 11,4 procent. Non-fictieboeken presteerden met een daling van ongeveer 6 procent beter dan fictie. Er werden 426.000 e-boeken verkocht, een stijging van 29 procent. Het bestverkopende boek was Toen ik je zag van Isa Hoes. Het kwartaal werd getekend door de faillissementen van boekhandelketen Polare en boekenclub ECI. Het is het vijfde jaar op rij dat de omzet in de boekensector afneemt. (NRC)