HAL wil beursgang van brillenwinkels Pearle

Investeringsmaatschappij HAL onderzoekt een beursgang van opticienketen Pearle. Dat maakte het beursgenoteerde HAL vrijdag bekend bij de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van 2014.

De investeringsmaatschappij schrijft in het persbericht dat voor Pearle ‘strategische alternatieven’ worden onderzocht. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus zal er meer over bekend worden gemaakt.

HAL bezit een omvangrijke keten van brillenwinkels over de hele wereld. Die vallen onder het bedrijf Grandvision, waarvan 99 procent in handen is van HAL. Grandvision heeft bijna 5.000 winkels. De omzet van de brillenwinkels steeg in het eerste kwartaal met 37 miljoen euro tot 682 miljoen euro.

HAL heeft onder meer belangen in de beursgenoteerde bedrijven Vopak, Boskalis, Safilo Group en SBM Offshore. Ook is HAL eigenaar van de FD Mediagroep, uitgever van Het Financieele Dagblad. De waarde van de belangen die HAL in beursgenoteerde bedrijven heeft, daalde het afgelopen kwartaal van 5,1 miljard naar 4,9 miljard. Dit werd vooral veroorzaakt door de daling van de beurskoers van Vopak.

HAL maakte bij de publicatie van de resultaten bekend dat de nettovermogenswaarde, de waarde van de deelnemingen in beursgenoteerde bedrijven, de waarde van overige bedrijven en bezittingen, per 31 maart 7,2 miljard euro bedroeg.