Geen overlevenden verwacht van gekapseisde veerboot in Bangladesh

Familieleden en dorpsgenoten kijken naar de reddingswerkzaamheden rond de gekapseisde veerboot in Bangladesh
Familieleden en dorpsgenoten kijken naar de reddingswerkzaamheden rond de gekapseisde veerboot in Bangladesh Foto Reuters / Srtinger

De autoriteiten in Bangladesh verwachten geen overlevenden meer te vinden van de veerboot die gisteren kapseisde. Hassan Badal, adjunct-commissaris van het district Munshiganj, vertelde Reuters:

“Het is nu meer dan 20 uur geleden dat de veerboot zonk, dus er is geen mogelijkheid om iemand levend in het schip te vinden”

200 opvarenden

De veerboot met meer dan 200 mensen aan boord draaide een dienst op de lijn tussen Shariatpur en Dhaka. Op 27 kilometer afstand van Dhaka kwam het schip volgens ooggetuigen in een storm terecht, waarna het kapseisde.

Zo’n 40 mensen zwommen naar de kust en 35 opvarenden zijn gered. Reddingswerkers zoeken naar de overige vermisten. Een van de overlevenden, de 50-jarige Abdur Rahman die naar de kust zwom, zei dat verschillende passagiers de kapitein hebben gevraagd om de boot richting rustig water te varen toen ze de storm zagen aankomen. De kapitein zou volgens hem niet hebben geluisterd naar die verzoeken.


Grotere kaart weergeven