Baas ’t Hofnarretje wordt niet vervolgd in zaak Robert M.

Albert Drent, de oud-eigenaar van kinderdagverblijf ‘t Hofnarretje, wordt niet vervolgd voor zijn rol in de Amsterdamse zedenzaak. De ouders van de slachtoffers van Robert M. hadden geëist dat ook Drent werd vervolgd.

Kinderdagverblijf 't Hofnarretje in Amsterdam.
Kinderdagverblijf 't Hofnarretje in Amsterdam. Foto ANP / Evert Elzinga

Albert Drent, de oud-eigenaar van kinderdagverblijf ’t Hofnarretje, wordt niet vervolgd voor zijn rol in de Amsterdamse zedenzaak. De ouders van de slachtoffers van Robert M. hadden geëist dat ook Drent werd vervolgd.

Dat meldt persbureau Novum vandaag. Het gerechtshof van Amsterdam ziet volgens de woordvoerder geen reden tot vervolging. Justitie heeft 1,5 jaar onderzoek gedaan naar Drent, die de baas van Robert M. was toen hij bij ’t Hofnarretje werkte en op grote schaal kinderen misbruikte. Volgens de ouders van de slachtoffers was Drent op de hoogte van de daden van M. Daarnaast ondernam hij te weinig actie toen er signalen opdoken dat er sprake was van misbruik.

Zaak aangespannen door ouders

Het onderzoek naar Drent was op basis van een artikel 12-procedure aangespannen door de families. De advocaat van de familieleden, Richard Korver, leverde beeldmateriaal aan waarop te zien zou zijn dat Drent contact had met pedofielen.

De kwaliteit van de beelden was echter zo slecht dat identificatie van de gezichten niet mogelijk was. Het strafrechtelijk onderzoek, dat volgens het hof ‘zorgvuldig en uitgebreid’ is, heeft echter onvoldoende feiten naar boven gehaald over strafbare betrokkenheid van Drent bij de acties van M.

Robert M. zit op dit moment een gevangenisstraf uit van negentien jaar. Vorig jaar werd hij in hoger beroep schuldig bevonden aan seksueel misbruik van meer dan tachtig kinderen toen hij werkte in ’t Hofnarretje.