Dit is een artikel uit het NRC-archief

Economie

Verlies bij Imtech loopt op tot 77 miljoen euro

Foto ANP / Koen Suyk

Imtech heeft in het afgelopen kwartaal 77 miljoen euro verlies geleden door hogere financieringskosten. Hierdoor is het verlies hoger uitgevallen dan de bijna zestig miljoen die de technisch dienstverlener vorig jaar in het rood kwam.

Naast de winst daalde ook de omzet van bijna 1,2 miljard begin vorig jaar naar 1,1 miljard in januari, februari en maart, zo maakte het bedrijf donderdag bekend. Het operationeel resultaat (EBITDA) verbeterde wel, tot een min van 15,8 miljoen tegen min 27,1 miljoen een jaar eerder.

Imtech spreekt van een wisselend resultaat in de regio’s waar het in het afgelopen kwartaal actief was. Het concern zit in een transitieperiode waarin de schuldenlast moet worden teruggedrongen met vierhonderd miljoen euro in 2015. Dat wil het bedrijf onder meer voor elkaar krijgen door de ict-tak af te stoten. De voortgang daarvan ligt op schema. De totale schuld bedroeg eind maart 895 miljoen euro.

Imtech verloor begin vorig jaar bijna een miljard euro aan beurswaarde toen bekend werd dat het fraude had gepleegd bij projecten in Duitsland en Polen. Sindsdien zoekt het concern naar manieren om het kapitaal te versterken. Vorig jaar deed Imtech dat bijvoorbeeld via een claimemissie van vijfhonderd miljoen euro. (Novum)