Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Bouw

Financiering voor windmolenpark in de Noordzee is rond

Het windmolenpark in de Noordzee voor Egmond aan Zee.
Het windmolenpark in de Noordzee voor Egmond aan Zee. Foto ANP/Jerry Lampen

De financiering voor de bouw van een groot windmolenpark in de Noordzee is rond. Dat hebben de investeerders vanochtend bekendgemaakt. Het park komt ten noorden van Schiermonnikoog. De bouw gaat zo’n 2,8 miljard euro kosten.

De in totaal 150 windmolens komen op ongeveer 55 kilometer van de kust te liggen en zijn niet zichtbaar vanaf het land. Ze kunnen samen voor ruim 785 duizend huishoudens energie leveren.

De voorbereidingen voor de bouw zijn inmiddels begonnen, die begin 2017 moet zijn afgerond. (Novum)