Zoveel televisie gekeken

Aan series kijken verslingerd? Dan heb je vast al heel wat uren weggekeken van je leven. Op het fraai vormgegeven sivakodali.com kunnen fervente serieliefhebbers laten uitrekenen hoeveel tijd zij hebben besteedt aan hun hobby.

Wie de eerste zes seizoenen van Mad Men heeft gekeken, deed daar elf dagen en twaalf uur over. Keek je daarnaast ook naar alle seizoenen van The Wire, The Killing en The West Wing dan komt het totaal op precies 48 dagen uit, een lange schoolvakantie. Deze online rekenmachine van ontwikkelaar Alex Cican kan confronterend zijn voor gebruikers, want soms betekenen de uitkomsten niet alleen dat je zo lang televisie keek, maar ook dat je zo lang op de bank zat in je leven. Aan de andere kant legt Cican bloot hoe belangrijk series zijn in ons leven en de populaire cultuur. Bij het koffieapparaat praten we naast politiek toch ook over de finale van Breaking Bad, The Killing of True Detective.