Tomas Ross en Esther Verhoef op shortlist Gouden Strop

Tomas Ross en Esther Verhoef zijn ‘the usual suspects’ op de shortlist van de Gouden Strop, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige thriller van het afgelopen jaar. Ross is genomineerd met De tweede november (TRC/Cargo), Verhoef met De kraamhulp (Ambo/Anthos). Ross won De Gouden Strop al drie keer, Verhoef werd evenveel keer voor de

Thrillerauteur Tomas Ross won De Gouden Strop al drie keer. Ook in 2014 maakt hij kans op de grootste thrillerprijs van Nederland.
Thrillerauteur Tomas Ross won De Gouden Strop al drie keer. Ook in 2014 maakt hij kans op de grootste thrillerprijs van Nederland. Foto ANP

Tomas Ross en Esther Verhoef zijn ‘the usual suspects’ op de shortlist van de Gouden Strop, de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige thriller van het afgelopen jaar.

Ross is genomineerd met De tweede november (TRC/Cargo), Verhoef met De kraamhulp (Ambo/Anthos). Ross won De Gouden Strop al drie keer, Verhoef werd evenveel keer voor de thrillerprijs genomineerd.

Andere kanshebbers voor de Gouden Strop zijn Patrick Conrad (Tango assassino, De Bezige Bij Antwerpen), Corine Hartman (Zielloos, Karakter Uitgevers) en Donald Nolet (Versleuteld, TRC/Cargo). De vijf thrillers werden volgens de organisatie gekozen uit 90 inzendingen.

De uitreiking van De Gouden Strop vindt plaats op 29 mei in Amsterdam. Aan de prijs hangt een bedrag van € 10.000,-. Vorig jaar won Michael Berg met Nacht in Parijs.