Sven Kramer tekent voor komend seizoen bij ploeg Jac Orie

Sven Kramer tijdens zijn rit op de 10000 meter in de Adler Arena tijdens de Olympische Winterspelen. Kramer behaalde de zilveren medaille.
Sven Kramer tijdens zijn rit op de 10000 meter in de Adler Arena tijdens de Olympische Winterspelen. Kramer behaalde de zilveren medaille. Foto ANP / Robin Utrecht

Sven Kramer gaat het komende seizoen voor BrandLoyalty schaatsen, de ploeg van coach Jac Orie. Dat meldt De Telegraaf vanochtend. De twee partijen zouden gisteravond een deal hebben bereikt over het volgende seizoen. Kramer wordt ploeggenoot van Jan Smeekens en Stefan Groothuis.

Update 10.30: tegenover NRC heeft BrandLoyalty de overstap van Kramer bevestigd.

De olympisch kampioen schaatste voorheen bij TVM, waar hij met coach Gerard Kemkers grote successen behaalde. De twee stopten hun samenwerking echter in maart dit jaar. Kramer was toen naar eigen zeggen toe aan ‘iets nieuws’.

Volgens bronnen bij de krant zou ook Kramers oude ploeggenoot Wouter Olde Heuvel voor de ploeg van Orie zijn benaderd, en ook de naam van Koen Verweij wordt genoemd. Kramer zou zich bij BrandLoyalty vooral willen gaan specialiseren op de 1.500 meter. De toelichting over de plannen volgt later deze week.