Plakken in de metro. Oh no!

De zomers in New York zijn heet en plakkerig. In huizen, winkels en kantoorgebouwen loeien de airco’s op volle sterkte, terwijl buiten het kwik dagelijks tussen de dertig en veertig graden Celsius kan stijgen. Als New Yorkers niet de taxi nemen om zo koel en droog mogelijk naar hun plek van bestemming te komen, pakken ze de metro. Maar deze zomer zijn in de miljoenenstad werkzaamheden aangekondigd. Dat betekent dat reizigers langer moeten wachten op de klamme metrostations die vaak benauwder zijn dan buiten, moeten omreizen of dat hun oude vertrouwde metro’s anders rijden.

Ondergronds reizen door New York zonder werkzaamheden is al vaak een crime, doordat metro’s plotseling op alle tussenliggende stations stoppen in plaats van enkel de aangegeven stops. De parodie die schrijver en acteur John Purcell maakte over de dienstregeling van vervoersbedrijf Metro Transit Authority slaat dan ook de spijker op de kop voor New Yorkers.