Oorlog is verslavend

Voor oorlogje spelen kunnen gamers al sinds 1993 terecht bij het cartoonachtige Metal Slug. Deze arcadegame van de Japanse ontwikkelaar SNK verscheen al op vele spelcomputers zoals de Sega Saturn, de Gameboy en Playstation. Naast de normale uitvoering is er nu ook Metal Slug Defence beschikbaar voor Android. In plaats van het actieformat waar de gebruiker van links naar rechts beweegt om het level uit te spelen, moet hij in Metal Slug Defence de basis van de vijand – waaruit tanks en infanterie verschijnen – in hetzelfde scherm zo snel mogelijk verwoesten. Daarvoor krijgt de speler de beschikking over verschillende militaire eenheden. De verstrengeling van interface en strategisch inzicht maken de game uiterst uitdagend. De speler moet eenheden genereren maar ze tegelijkertijd laten aanvallen door ze aan te klikken. Dit vereist opperste concentratie en is erg verslavend. Ook omdat de gebruiker met elk behaald level geld verdient om de eenheden sterker te maken.