In beeld

Ontheemde Syriërs keren terug naar Homs

Duizenden Syriërs keren dezer dagen terug naar het oude centrum van Homs, dat grotendeels is verwoest door de oorlog. Ze doorzoeken hun oude woningen op bruikbare spullen, zoals kleding en stoffige matrassen, en nemen ze mee in plastic tassen en trolleys. De stad gold lange tijd als de hoofdstad van het verzet tegen het regime.
In deze kerk is een beschadigd schilderij van Jezus Christus op de grond aangetroffen.
AFP / Joseph Eid
Een beschadigde Orthodoxe kerk in de Christelijke Hamidiyehwijk in Homs.
AFP / Joseph Eid
Een dame straalt in de richting van de camera met eigendommen in de hand.
Reuters / Khaled al-Hariri
De zwaar toegetakelde gebouwen in het Juret al-Shayahdisctrict in Homs. Deze foto werd een dag genomen nadat de laatste Syrische rebellen de buurt verlieten. Homs gold als de hoofdstad van het verzet tegen het regime. Ondertussen zijn er zware gevechten uitgebroken in Oost-Syrië tussen twee jihadistische verzetsgroepen.
AFP
Een dame passeert een brandende winkel op de Maskufmarkt in het centrum van Homs.
AFP / Joseph Eid
Inwoners van het oude centrum van Homs vervoeren hun eigendommen op karretjes.
AFP / Joseph Eid
Veel mensen maken plannen om weer in Homs te gaan wonen, nu de laatste 2.000 rebellen vorige week zijn vertrokken als onderdeel van een bestand met het regime. De rebellen kregen een vrijgeleide en in ruil moesten ze de blokkade van twee dorpen bij de stad Aleppo opheffen.
AFP / Joseph Eid
Een grote partij aan paspoppen wordt Homs uitgereden.
AFP/ Joseph Eid
"Mijn huis is totaal verwoest, maar ik heb nog wat foto’s genomen", zei een inwoner van district Hamidiyeh na terugkomst in Homs tegen persbureau AFP. "Ze zullen een herinnering blijven aan de mooie dagen die we hier hebben gehad."
AFP / Joseph Eid
Een dame die na twee jaar haar woning weer in kon verlaat deze met enkele zakken aan eigendommen.
AFP / Joseph Eid
Inwoners lopen al dagen door de met puin bezaaide straten en langs (deels) ingestorte gebouwen.
AFP / Joseph Eid
Bulldozers en straatvegers proberen de stad aan kant te krijgen terwijl inwoners spullen verzamelen.
Foto AFP/Joseph Eid