Niet lang gelukkig

En ze leefden nog lang en gelukkig. Een einde dat alleen maar echt in sprookjes waar kan zijn. Maar zelfs dat gunt Jeff Hong figuren als Bambi, Dumbo of Ariel uit de Kleine Zeemeermin niet. Op zijn Tumblr Unhappily Ever After verzamelt de New Yorkse animator zijn beelden van de angstaanjagende toekomst die deze iconen te wachten staat. Winnie de Pooh zit ontgoocheld te midden van een gekapt bos, Belle bereidt zich voor op een ingreep van de plastisch chirurg en Bambi?

Zijn hoofd siert de muur van een kitscherige lounge. Hoewel Hong naar eigen zeggen ‘houdt’ van deze Disney-figuren gunt hij ze geen goed leven na hun verhalen. De tekeningen en foto’s die de sprookjeswereld met de realiteit vermengen, geven vrolijke jeugdherinneringen een triest rafelrandje. Wie had gedacht dat Simba aan het einde van The Lion King niet de baas van de Afrikaanse savanne werd, maar meester van een kooi in een dierentuin?