Net mensen, die Aziaten

Het zijn net mensen, de inwoners van Azië. Dat is kort door de bocht de boodschap van Ian Thomas Jansen-Lonnquist op zijn Twitter- en Instagramaccount @everydayasia. De fotograaf gebaseerd in New Delhi besloot, geïnspireerd door het gelijksoortige @everydayafrica, beelden de wereld rond te sturen die het alledaagse laten zien in zijn deel van de wereld. De foto’s van Jansen-Lonnquist tonen dat er een hele andere – niet-gevaarlijke – wereld ligt achter het beeld dat in nieuwsverslaggeving geschept wordt van bijvoorbeeld Pakistan of India. Voor de fotograaf is Instagram uiterst geschikt om dit te doen, vertelt hij tegenover The New York Times: „Op dit platform kiezen mensen wat ze willen zien. Dat is niet altijd bloed en afgeschoten ledematen. Soms willen ze kleine momenten van liefde en geluk zien.” Bijna 33 duizend volgers op Instagram zijn het met Jansen-Lonnquist eens. Het Twitter-account van @everydayasia gebruikt de fotograaf vooral als doorgeefluik.