Over de streep

Nederland 3, 21.00-21.50u.

De puberteit is een hel, voor sommigen. Zoals voor Sharon. Veertien jaar jong is ze pas, maar ze zegt dat ze zich veel ouder voelt. Geen wonder, als je op je twaalfde in de klauwen van een pooier bent gevallen. Sharon overwon haar schaamte en doet vanavond haar verhaal omdat ze hoopt hiermee andere meiden die ook het slachtoffer zijn van een loverboy te inspireren om hulp te zoeken.

Dat is een moedige en te prijzen keus van Sharon, al hou je je hart vast voor de reacties van haar medescholieren. Had ze hier niet tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden?

Sharon is niet de enige die in deze eerste uitzending van het zesde seizoen van Over de streep door Arie Boomsma gevolgd wordt. Hij praat ook met Shirley, die op dezelfde Apeldoornse school als Sharon zit. Shirley werd al op de lagere school gepest – zó erg zelfs dat ze daar de laatste maanden van het jaar niet meer naar toe is gegaan. Tot haar ontzetting komt ze op de middelbare school in de klas van een van haar grootste kwelgeesten, Christina. Onder leiding van Boomsma worden de achterliggende oorzaken van Christina’s gedrag vastgesteld en wordt gepoogd de meiden met elkaar te verzoenen.