Ha, ik spring in het kanaal!

Het weer van de afgelopen week kon nog niet bepaald zwemweer genoemd worden. Maar als de zon gaat schijnen, komt Zwemwater van het Interprovinciaal Overleg, de Unie van Waterschappen en Rijkswaterstaat goed van pas. Het badseizoen is immers op 1 mei begonnen. De app informeert burgers over de kwaliteit en de veiligheid van officiële buitenzwemplekken. Met behulp van een geïntegreerde Google Maps kunnen gebruikers makkelijk zien hoeveel badplaatsen in de omgeving zijn, hoe veilig deze zijn en wanneer de laatste en eerstvolgende monstername is gedaan. Daarnaast kunnen routes uitgestippeld worden naar meren of zwembaden en geeft Zwemwater tips voor veilig zwemmen. De app is gemakkelijk in het gebruik door de rechttoe rechtaan interface van het vertrouwde Google Maps. Zwemwater is een handige app voor de fervente natuurzwemmer, al wordt haar nut pas echt duidelijk als het kwik boven de vijfentwintig graden stijgt.