Eén beeld, duizend woorden

The Godfather, 2001, Doctor Strangelove, North by Northwest, Reservoir Dogs en Alien. Stuk voor stuk klassiekers die niet gemakkelijk in een of twee zinnen te vangen zijn. Dat doet filmmaker Geoff Todd dan ook niet, hij maakt het zichzelf nog moeilijker. Hij probeert op Twitteraccount @OnePerfectshot de beleving van deze films en vele anderen, samen te vatten in één enkel frame. Dit kan een iconische scène zijn of een beeld waarin het thema van de film weerklinkt. Voor Blade Runner is dat volgens Todd het oog met daarin de weerspiegeling van de lichten van een futuristisch Los Angeles in de openingsscène. En toegegeven het is een beeld dat de futuristische verwondering, menselijkheid en dystopische vooruitgang van de klassieker treffend samenvat. Sinds de start van @OnePerfectShot in november kortte Todd op dezelfde manier al bijna vierhonderd films in. Niet onverdienstelijk, het account wordt gevolgd door meer dan veertigduizend mensen.