‘Goedkoper plan voor nieuw Spuiforum’

De partijen die onderhandelen over het vormen van een nieuw stadsbestuur van Den Haag werken aan een (goedkoper) alternatief voor het Spuiforum. Dat bevestigen bronnen rond de onderhandelingen. Het 181 miljoen euro kostende cultuurpaleis, onderkomen voor het Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest en Koninklijk Conservatorium, is daarmee voorlopig van de baan.

De precieze invulling van het compromis is nog onduidelijk. Volgens AD/Haagsche Courant willen de partijen wel laten onderzoeken of het Koninklijk Conservatorium naar het Spuiplein kan verhuizen. De voorbereidingen voor de bouw van het Spuiforum zijn al begonnen nadat de vorige gemeenteraad daarmee instemde. Na de verkiezingen raakten coalitiepartijen PvdA, VVD, D66 en CDA hun meerderheid kwijt en werden de voorbereidingen gestaakt. Nu onderhandelen de voormalige coalitiepartijen met de Haagse Stadspartij, tegenstander van het cultuurpaleis. Inmiddels is ongeveer twintig miljoen euro uitgegeven. (NRC)