Zie deze interplanetaire postbode eens voor enorme chaos zorgen

Johnny Express
Johnny Express Screenshot Alfred Imageworks

Het is maandag en het regent. Dat kun je vervelend vinden, maar je kunt ook denken: als de zon had geschenen, had ik misschien niet op internet gekeken en dan had ik een van de leukste animatiefilmpjes in lange tijd gemist.

De synopsis: het is het jaar 2150 en Johnny Express is de luie werknemer van een bezorgdienst, die langs planeten reist om pakketjes af te geven. Nadat hij op een van die planeten geland is, blijkt het te bezorgen pakketje echter microscopisch klein en de geadresseerde niet te vinden. Hoewel hij daar zelf nogal laks mee omgaat, is zijn bezoek voor de planeetbewoners een regelrechte catastrofe.

“Johnny stuit op vreemde en bizarre planeten en lijkt altijd voor problemen te zorgen tijdens zijn bezorgronde”, schrijft de Zuid-Koreaanse animatiestudio die het filmpje maakte. Dat impliceert dat er meer afleveringen zijn, waarin Johnny andere planeten aandoet, maar dat is (helaas) nog niet zo. Op hun Facebookpagina zeggen de makers wel dat er nieuwe afleveringen op de planning staan.