Kijken: scheepshoorn cruiseschip speelt The White Stripes

De haven van de Duitse stad Hamburg was afgelopen week jarig en dat werd, zoals elk jaar sinds 1977, gevierd met een massaal feest voor scheepsliefhebbers. Hoogtepuntje, in ieder geval voor het internetpubliek: cruiseship MSC Magnifica vermaakte de bezoekers met een uitvoering van het beroemde baslijntje van The White Stripes’ Seven Nation Army op de scheepshoorns.

Dat klonk, onder luid applaus, zo:

Het filmpje is al een half miljoen keer bekeken en krijgt aandacht van populaire websites als Buzzfeed en Gizmodo. En het is ook geinig gedaan natuurlijk, maar hetzelfde schip deed dit trucje vorig jaar ook al, zo blijkt. Er keken toen alleen een stuk minder mensen naar:

Eerder hoornvuurwerk:

Goed, leuke poging van de MSC Magnifica. Maar het lijkt bijna amateuristisch vergeleken bij het muzikale getoeter van andere cruiseschepen.

Neem het wellicht bekendste voorbeeld, een onvervalst hoornduel tussen de schepen Disney Dream en Disney Magic in 2011:

Cruiseship Royal Princess kan zich onderscheiden met een uitvoering van de titelsong van de tv-serie The Love Boat:

Er moet wel gezegd worden dat de hoorns op de Disneyschepen en de Royal Princess al zo zijn geïnstalleerd dat ze deze nummers spelen.