Gepeste leerling uit programma Project P van school gestuurd

De gepeste jongen, aan wie een aflevering van het RTL-programma ‘Project P: Stop het pesten’ is gewijd, is van het Rotterdamse Einstein Lyceum gestuurd. Tijdens een kort geding, aangespannen door de school om de uitzending van Project P volgende week te verbieden, bleek dat.

De advocaten van RTL voorafgaand aan het kort geding over Project P.
De advocaten van RTL voorafgaand aan het kort geding over Project P. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

De gepeste jongen aan wie een aflevering van het RTL-programma ‘Project P: Stop het pesten’ is gewijd, is van het Rotterdamse Einstein Lyceum gestuurd. Tijdens een kort geding, aangespannen door de school om de uitzending van Project P volgende week te verbieden, bleek dat.

Het Einstein Lyceum zei vandaag in het kort geding dat de gefilmde leerlingen nog te herkenbaar zijn in het programma dat volgende week maandag wordt uitgezonden. Het kort geding is aangespannen door de school, ouders van de leerlingen en docenten.

School zou veiligheid gepeste jongen niet kunnen garanderen

Volgens RTL was de jongen sinds april al niet meer welkom op de school omdat pestende leerlingen toen door presentator Dennis Weening werden geconfronteerd met in het geheim gemaakte beelden van het pesten. Sindsdien kon de school de veiligheid van de jongen niet langer garanderen; hij moest zijn toetsen in de lerarenkamer maken.

De raadsman van de school zei tijdens het kort geding dat de gepeste leerling niet naar aanleiding van het programma van school moest. De jongen was aangenomen met een proefplaatsing; al voor de opnames zou aan zijn ouders zijn gezegd dat hij naar een andere school moest omdat het niveau voor hem te hoog was.

Twitter avatar koenderegt Koen de Regt Ouders: we hebben hem ziek gemeld omdat hij niet welkom is.
Einstein Lyceum: hij is welkom maar komt niet omdat ie ziek is gemeld. #projectP

Volgens de advocaten van RTL zijn de kinderen niet herkenbaar bij het grote publiek en is de verborgen camera noodzakelijk om bloot te leggen wat een slachtoffer dagelijks meemaakt.

Vrijdag doet de rechter uitspraak over de uitzending van Project P.

Lees ook ‘Super voor tv, dat pesten op school‘ uit NRC Handelsblad.