De Goal van het Weekend: Sneijder, dynamiet en schitterende volleys

Football - Preston North End v Rotherham United - Sky Bet Football League One Play-Off Semi Final First Leg - Deepdale - 10/5/14 Joe Garner scores the first goal for Preston North End Mandatory Credit: Action Images / Matthew Childs Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details.
Football - Preston North End v Rotherham United - Sky Bet Football League One Play-Off Semi Final First Leg - Deepdale - 10/5/14 Joe Garner scores the first goal for Preston North End Mandatory Credit: Action Images / Matthew Childs Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details.

Het was dit weekend flink knokken om plek één in deze rubriek. Maar het is dan toch weer gelukt om tot een uitverkoren doelpunt te komen. Zo is die druilerige maandagochtend toch nog een beetje te verteren.

3. Wesley Sneijder (Galatasaray)

‘Sneijdertje’. Komende zomer hopen we hem met z’n allen weer te liefkozen, zoals vier jaar terug. De kenners zien het weer helemaal zitten met hem op 10 nu Van Gaal het systeem schijnt te veranderen. Wesley zelf doet er in elk geval alles aan om nog één keer te pieken en de twijfel over zijn vorm weg te nemen. Doe ons vrijdag de 13e juni tegen Spanje maar een paar van deze dan:

http://youtu.be/pEvN9uLoqI4

2. Lucas Albertengo (Atletico Rafaela)

Heel veel valt er over dit doelpunt niet te zeggen. Albertengo noch Atletico Rafaela loopt over van noemenswaardige feitjes, of zoiets. Wat we wel kwijt kunnen hierover: William Ferreira (Bolívar) kwam met deze atomic goal dicht in de buurt van de tweede plaats. Maar het werd dus Lucas Albertengo met dynamiet in de slof:

1. Joe Garner (Preston North End)

Dit weekend werd dus keihard gestreden om plek één. De volley is in, zo merken we de laatste weken, en dit fraaie wapen werd dan ook naar hartenlust ingezet. De sluwe, oude vos Antonio Di Natale had z’n bijdrage en ook de Bundesligarevelatie Roberto Firmino liet zich weer zien. Over oud gesproken: wat dachten we van Celtic-icoon Shunsuke Nakamura ? Enfin, al dit moois ten spijt: