KNMI waarschuwt voor zware windstoten en onweer

De kust krijgt te maken met zware windstoten van zo’n 80 tot 90 kilometer per uur, waarschuwt het KNMI vanavond. Die windstoten nemen pas morgenvroeg af in kracht. In het zuidoosten kunnen er onweersbuien voorkomen, die mogelijk gepaard gaan met windstoten van rond de 75 kilometer per uur.

Onweer boven Roosendaal op een foto uit 2011.
Onweer boven Roosendaal op een foto uit 2011. Foto ANP/ Christian Traets

De kust krijgt te maken met zware windstoten van zo’n 80 tot 90 kilometer per uur, waarschuwt het KNMI vanavond. Die windstoten nemen pas morgenvroeg af in kracht. In het zuidoosten kunnen er onweersbuien voorkomen, die mogelijk gepaard gaan met windstoten van rond de 75 kilometer per uur.

Het is een zeer onstuimig, herfstachtig weekend. Ook gisteren gingen er al waarschuwingen voor zware windstoten uit. Hulpdiensten moesten verspreid over het land uitrukken vanwege het weer. Er waren meldingen van omgewaaide bomen, ondergelopen huizen en blikseminslagen.

Het is naast stormachtig ook nog eens heel nat weer. Volgens Weerplaza viel er gisteren 10 tot plaatselijk 25 millimeter regen. Ook vandaag viel er op veel plaatsen weer veel en ook morgen wordt het niet veel beter. De hoeveelheid regen die normaal in een maand valt, valt nu in vier dagen, schreef Weerplaza gisteren al.

Code geel voor het westen en zuidoosten van het land.

Code geel voor het westen en zuidoosten van het land. Afbeelding via KNMI