Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Onderwijs

‘Onderzoek naar mogelijke subsidiefraude Henk Krol’

Foto ANP / Koen van Weel

De auditdienst van de Rijksoverheid gaat de boeken van voormalig 50Plus-Kamerlid Henk Krol onderzoeken op mogelijk subsidiemisbruik. Het onderzoek gebeurt op verzoek van minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA), zo schrijft het AD.

Krol zou tonnen belastinggeld, dat was uitgekeerd aan de stichting Vrienden van de Gay Krant, hebben gebruikt om zijn seksshop overeind te houden, zo meldde het AD eerder deze maand al. Bussemakers departement maakte tussen 2008 en 2011 in totaal bijna driehonderdduizend euro aan subsidie over.

Volgens een woordvoerder van Bussemaker zijn er ‘vragen gerezen rond de besteding’ van het subsidiegeld. “Mocht blijken dat de subsidie is besteed aan zaken waarvoor die niet bedoeld was, dan zal het ministerie overgaan tot terugvordering.”

Op Twitter laat Henk Krol weten dat hij blij is met het onderzoek.

“Dan komt er hopelijk een eindelijk een eind aan de onzin die circuleert. Ik ben nog altijd uiterst trots op wat er is gepresteerd.”