Economie

Jij tovert pensioenafspraken om in formules

Foto: iStock

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Manager Productbeheer
Bedrijf: TKP Pensioen, een pensioenuitvoerder
Wat valt op aan de vacature: Je geeft “gevraagd en ongevraagd” advies aan de directie

Wat doe je dan eigenlijk?

Stel, een bedrijf sluit een nieuw pensioenakkoord. Dan staan er een hoop woorden op papier. Daar kan een computer niet zoveel mee. Eerst moeten van al die letters, cijfers worden gemaakt. Dat doet jouw afdeling. Jij en jouw team vertalen pensioenafspraken naar wiskundige formules. Die gebruikt TKP vervolgens om voor klanten - denk aan een pensioenfonds of werkgever - alles netjes uit te rekenen.

Dat klinkt best ingewikkeld en dat is het ook, bevestigt Wouter Berris van TKP: “Wanneer je de formules die wij opstellen zou uitschrijven, kun je met gemak een aantal A4’tjes vullen. En een foutje is dan snel gemaakt.” Jij ziet erop toe dat het zover niet komt.

Als manager ben je bovendien haarfijn op de hoogte van wat er in de pensioenwereld speelt. Worden er nieuwe afspraken gemaakt? Jij weet het als eerste. Of dat nou op landelijk of lokaal niveau is. En je snapt meteen wat er waar zal moeten veranderen. En wie daarvoor in te schakelen.

Gaan de pensioenen van een bedrijf omlaag, maar moet er voor een aantal mensen een uitzondering worden gemaakt? Geen probleem, jij zorgt dat de wiskunde achter de cijfers klopt.

Wat verdient dat?

Een precies bedrag kan Berris niet geven. Het salaris, dat marktconform is, hangt namelijk af van niveau en ervaring.

Waarom zoeken ze iemand?

TKP is in tien jaar tijd uitgegroeid van vijftig naar vijfhonderd medewerkers en heeft ruimte voor nieuwe mensen.

Wat voor collega moet je zijn?

Een puzzelfanaat en een “specialist onder de specialisten”. Iemand die alles begrijpt van de juridische én financiële kant van pensioenen, maar die ook niet bang is voor wat hogere wiskunde. Want al die afspraken, cijfers en formules maken het al snel ingewikkeld. Dan is het van belang dat je met slimme oplossingen komt. En dat je ziet waar het beter en efficiënter kan. Ruimte voor verbetering is er immers altijd.

Dat betekent niet dat je meteen op je eerste dag alles drastisch moet willen omgooien. “Veranderingen gaan in overleg met het team”, zegt Berris. Een beetje geduld is dus welkom. Maar, wees wel stellig: aan “iemand die alleen maar op de winkel komt passen en weinig durft aan te pakken”, heeft TPK ook niets.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

Als je jezelf kan verliezen in formules, zit je bij TKP goed. Ook als je van precisie houdt en niet schrikt van veel verantwoordelijkheid. Pensioenberekeningen moeten kloppen. En jij bent er indirect voor verantwoordelijk dat het juiste bedrag iedere maand bij de juiste mensen op hun rekening verschijnt.

Misschien wat minder leuk: TKP zit in Groningen. Je zult dus waarschijnlijk wel moeten verhuizen. Of iedere dag een flink eind rijden. En een auto van de zaak is helaas niet standaard. Een gedegen pensioenregeling dan weer wel.