Berlusconi in het bejaardentehuis - zijn taakstraf is begonnen

Berlusconi arriveert bij het bejaardentehuis voor het begin van zijn taakstraf.
Berlusconi arriveert bij het bejaardentehuis voor het begin van zijn taakstraf. Foto AFP / Olivier Morin

De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi (77) is begonnen aan zijn taakstraf: het verzorgen van bejaarden in een tehuis in een buitenwijk van Milaan. Berlusconi moet daar gedurende een jaar ten minste vier uur per week doorbrengen.

Berlusconi kreeg de taakstraf halverwege april opgelegd wegens grootschalige belastingfraude. De directeur van het katholieke tehuis, Fondazione Sacra Famiglia,
zei eerder dat Berlusconi de bewoners vooral gezelschap zal houden en hen meenemen naar kerkdiensten.

Berlusconi wilde bij aankomst bij het verzorgingstehuis niets tegen de tientallen journalisten zeggen die zich er hadden verzameld. AP meldt dat Berlusconi eerder wel heeft laten weten “zin te hebben” in de taakstraf. Hij beloofde met verrassingen te komen en liet weten dat hij zich heeft verdiept in behandelingen van de ziekte van Alzheimer.