Nipkowschijf: Ramses, De bergen achter Sotsji of De Quiz

De televisieserie Ramses van Michiel van Erp, de reisserie De bergen achter Sotsji van Jelle Brandt Corstius en cabaretprogramma De Kwis maken dit jaar kans op De Zilveren Nipkowschijf, de vakprijs voor het beste televisieprogramma. De jury, bestaande uit tv-critici, maakte de nominaties gisteravond bekend in De Wereld Draait Door. De jury kende een eervolle vermelding toe aan RTL Late Night van Humberto Tan. Een ere-Nipkowschijf wordt uitgereikt aan het VPRO-programma Zomergasten. Vorig jaar won de documentaireserie Het Nieuwe Rijksmuseum. Ook werden gisteren de nominaties bekendgemaakt voor de Zilveren Reissmicrofoon, de prijs voor het beste radioprogramma. Kanshebbers voor de prijs zijn dit jaar Timur Open Radio van 3FM, De Hoorspelfabriek van Radio 1 en Evers staat op (Radio 538). Daarnaast wordt presentatrice Clairy Polak geëerd wegens haar gehele radio-oeuvre. De winnaars worden op 4 juni bekendgemaakt.