Advocaat beschoten in Roermond

Een onbekende heeft vanochtend acht keer geschoten op een advocaat uit Roermond. Die werd daarbij niet geraakt. Het incident had plaats in een wijk aan de zuidkant van de stad. Het zou gaan om een mannelijke advocaat. Het is nog niet bekend wie het is. De dader was rond het middaguur nog voortvluchtig.

De politie heeft vooralsnog geen enkele aanwijzing dat er een verband bestaat met de rivaliteit tussen motorclubs in Limburg. De provincie is al maanden betwist gebied voor Hells Angels, No Surrender (een afsplitsing van Satudarah) en nieuwkomer Bandidos. Justitie verdenkt deze motorclubs van betrokkenheid bij drugs-, wapen- en mensenhandel.

Eerder deze week ontplofte een granaat bij een huis in de gemeente Echt-Susteren, waar een lid woont van de voor Nederland nieuwe motorclub Bandidos. In maart was het huis van Bandidos-president Harrie R. in Nieuwstadt, in dezelfde gemeente, twee keer doelwit van een aanslag. R. werd kort daarna zelf opgepakt voor verboden wapenbezit. (NRC)