‘That’s a stupid question.’ Engelse pers maakt kennis met Louis van Gaal

HOENDERLOO - Coach Louis van Gaal tijdens de training van het Nederlands elftal ter voorbereiding op het WK voetbal in Brazilie. ANP KOEN VAN WEEL
HOENDERLOO - Coach Louis van Gaal tijdens de training van het Nederlands elftal ter voorbereiding op het WK voetbal in Brazilie. ANP KOEN VAN WEEL

Bondscoach Louis van Gaal is de torenhoge favoriet om de ontslagen trainer David Moyes op te volgen bij Manchester United. En daarom stonden tal van Britse verslaggevers de coach vandaag op te wachten bij het trainingskamp van Oranje in Hoenderloo.

Helemaal voor niets waren de journalisten niet overgevlogen. Een klein nieuwtje kregen ze wel uit de mond van Van Gaal te horen: hij heeft wel oren naar het trainerschap van United. “I hope that I shall be the one.”

Maar de rest van het twee minuten durende gesprek laat Van Gaal zich vooral zien zoals de Nederlandse pers hem wel vaker ziet (als er domme vragen worden gesteld). “That’s a stupid question. A stupid question.”

En, voor wie (nu) nog niet genoeg heeft van Van Gaal. YouTube staat vol met compilaties. Zowel met Van Gaal in het Nederlands…

…als Van Gaal in het Duits.