Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

(vier mei)

We zeiden we werden gescheiden in dierentuinen en bioscopen, in slagerijen.

Je zei na het transport hoorde ik mijn geschreven naam in getallen spellen.

Je zei je fluisterde een regel ‘het onnoembare, dat mij niet kan ontvellen’.

We zeiden we hadden geloven, een ongeloof vooraf, een ongeloof tijdens.

We zeiden naakt als de dieren werden we in het bos onze graven ingesneden.

Je zei eerst scheurde mijn ene, toen reikte mijn andere oor tot achter het weten.

Anne Vegter

Anne Vegter is Dichter des Vaderlands