Italiaanse bekerfinale vertraagd na schietpartijen en gooien vuurwerk

Rookwolken hangen in stadion Olimpico in Rome voor aanvang van de bekerfinale tussen Fiorentina en Napoli.
Rookwolken hangen in stadion Olimpico in Rome voor aanvang van de bekerfinale tussen Fiorentina en Napoli. Foto AFP / Filippo Monteforte

De finale van het Italiaanse bekervoetbal tussen Fiorentina en Napoli is vanavond in Rome drie kwartier later dan gepland begonnen vanwege ernstige ongeregeldheden rond en in het stadion. Bij schietpartijen zouden één agent en drie fans van Napoli gewond zijn geraakt.

Het Italiaanse persbureau ANSA meldde vanavond dat er schietpartijen plaatsvonden bij een plek in Rome waar supporters van Napoli zich hadden verzameld. De precieze toedracht van de schietincidenten is onduidelijk, maar een agent zou in zijn hand zijn geschoten en één van de Napoli-fans zou in zijn borst zijn geraakt en zwaargewond in het ziekenhuis zijn opgenomen. De twee andere fans zouden lichtgewond zijn geraakt.

Wie op wie heeft geschoten is nog onduidelijk. Het stadsbestuur van Rome deed vanavond een verklaring uitgaan waarin gezegd wordt dat het er niet op lijkt dat de schietpartijen iets te maken hebben met de rivaliteit tussen de supporters van Fiorentina en Napoli. Buiten het stadion werden echter wel degelijk opstootjes tussen de fans van de beide clubs gemeld.

In stadion Olimpico, de thuisbasis van AS Roma en Lazio Roma, was het rond de aftrap ook onrustig. Een brandweerman raakte gewond doordat er in het stadion met vuurwerk werd gegooid. De aftrap van de wedstrijd werd vanwege het gooien van onder meer rookbommen uitgesteld. De wedstrijd kon uiteindelijk even na 21.45 uur beginnen.