Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Boeken

Recensent Arie Storm per direct weg bij TROS Nieuwsshow

Arie Storm, literair recensent voor Het Parool, stopt per direct met zijn boekenrubriek bij de Tros Nieuwsshow, zo weet HP/De Tijd. Reden voor de breuk is de gespannen verhouding tussen Storm en presentator Mieke van der Weij die is ontstaan na een laatdunkende opmerking in een vorig jaar verschenen roman van Storm, naast recensent ook

Arie Storm, literair recensent voor Het Parool, stopt per direct met zijn boekenrubriek bij de Tros Nieuwsshow, zo weet HP/De Tijd.

Reden voor de breuk is de gespannen verhouding tussen Storm en presentator Mieke van der Weij die is ontstaan na een laatdunkende opmerking in een vorig jaar verschenen roman van Storm, naast recensent ook schrijver.

‘In goed overleg’ uiteen

Zonder haar bij naam te noemen, schrijft Storm in zijn roman Luisteren hoe huizen ademen over een radiopresentatrice die ‘de indruk probeerde te wekken dat ze altijd alles las en alles wist’. Terwijl het omgekeerde het geval was, schreef Storm.

Ook schrijver en recensent Ingrid Hoogervorst, die samen met Storm en criticus Onno Blom de boekenrubriek bij de Tros Nieuwsshow verzorgt, werd in die roman beledigd.

Eindredacteur van Tros Nieuwsshow Jolanda Polderman schrijft in een mail aan HP/De Tijd dat beide partijen ‘in goed overleg’ uit elkaar zijn gegaan.

Martin Ros en Pieter Steinz

De Boekenrubriek bij de Tros Nieuwsshow werd lang gepresenteerd door criticus Martin Ros. Hij werd zeven jaar geleden, na twintig jaar dienst, door de TROS Nieuwsshow ontslagen.

Pieter Steinz moest de Boekenrubriek in 2012 noodgedwongen vaarwel zeggen toen hij in dat jaar werd aangesteld als directeur van het Nederlands Letterenfonds.