Geen wapens aangetroffen bij grote politie-actie in Zwolse wijk

In de Zwolse wijk Holtenbroek zijn geen wapens aangetroffen en geen mensen aangehouden. De politie begon vanmiddag een grote actie in de wijk nadat het een anonieme melding binnenkreeg van wapengeweld.

De politie heeft aan het einde van de middag en het begin van de avond preventief auto’s gecontroleerd op de toegangswegen van de wijk Holtenbroek. Enkele auto’s werden doorzocht. Rond 20.00 uur werd de politie-inzet afgeschaald. Wel blijft de politie de komende tijd extra alert in de wijk.

De politie nam de melding, die volgde op een schietpartij afgelopen vrijdag in de Buxtehudestraat, zeer serieus. Om het zekere voor het onzekere te nemen werden preventieve maatregelen getroffen. Bij het schietincident raakte één persoon gewond; er werd niemand aangehouden.

Op Twitter ging even het bericht rond dat er knallen waren gehoord in de buurt, maar het ging om vuurwerk.

Twitter avatar POL_Zwolle Politie Zwolle Gerucht dat er knallen zijn gehoord in #holtenbroek #zwolle. Dat betreft vuurwerk. ^SB

De situatie eerder vandaag:

Twitter avatar tomvanteinde Tom van ’t Einde politie in kogelwerende vesten bij toegangswegen Zwolse wijk Holtenbroek #tvoost bestelbusjes worden doorzocht. http://t.co/b3zjHPcZKw