Kijken: drie mannen te fiets op zoek naar sensatie in de Andes

Huayhuash is de naam van een bergketen in de Peruaanse Andes, en van een korte film die is gemaakt door drie sportieve avonturiers. Het gebergte is een bekend klimgebied, volgens lokalen tevens zeer ongeschikt om te fiets te verkennen. Deze Amerikaanse heren waagden toch een poging tot de ultieme fietsvakantie.

Avontuurzucht was de enige aanleiding voor deze prachtige, maar niet ongevaarlijke reis. De fietsers Samual, José en Tomas gingen afgelopen winter met hun mountainbikes en tentjes op pad tijdens het regenseizoen, en dat bleek een grotere hindernis dan vooraf gedacht. Daar bovenop kwam de zware hersenschudding van een van de mannen die werd veroorzaakt door een lelijke, levensgevaarlijke val. Vervolgens ontmoetten ze midden in het gebergte twee stomdronken Peruanen, gewapend met pistolen: ‘Not supercool’.

De mannen werden door deze omstandigheden gedwongen de handdoek in de ring te gooien. Ze kwamen een stuk minder ver dan vooraf gehoopt, maar beleefden de unieke ervaring die ze zochten, en maakten met hun helmcamera’s prachtige beelden.

Huayhuash from Joey Schusler on Vimeo.