Hoe een Hollandse jongen latino-lover werd

Zien Documentaire

Amor met een snor

Ned. 3, 21.35-22.30u

El Coyotepe heet het fort in de stad Masaya in Nicaragua. In de VPRO-serie Amor met een snor vertelt een man geëmotioneerd hoe hij er als zestienjarige jongen werd verkracht door een bewaker. Het gebeurde ten tijde van de gewelddadige strijd om de macht in de jaren tachtig in het Midden-Amerikaanse land. Nu gebruiken jonge stelletjes het fort om er beschut door dikke muren de liefde te bedrijven.

Stef Biemans is de innemende gids in deze documentaireserie. Hij werd tien jaar geleden verliefd op de Nicaraguaanse schone Audrey en probeert sindsdien „een zwoele Latijns-Amerikaanse echtgenoot te zijn”. Wat dat betekent hoopt hij in vijf afleveringen duidelijk te maken. Lichte en zware onderwerpen wisselen elkaar af.

In Nicaragua praat de „heidense Hollander” Biemans ook met een heks die wanhopige vrouwen kan helpen van wie de man de benen heeft genomen. Door een, liefst gebruikte, onderbroek vast te binden aan een foto van het stel komt alles weer goed.

Het is aangename televisie. Mede dankzij schitterend camerawerk van regisseur Hans Pool. In de laatste aflevering, uit Brazilië, moet duidelijk worden of de Latino echt het beste beest in bed is.

Marcel Haenen