Ex-vertrouweling Wilders naar oud-PVV’ers

Stephan Jansen was PVV’er van het eerste uur en vertrouweling van PVV-leider Geert Wilders.
Stephan Jansen was PVV’er van het eerste uur en vertrouweling van PVV-leider Geert Wilders. Foto ANP / Valerie Kuypers

Voormalig vertrouweling van PVV-leider Geert Wilders en defensiespecialist Stephan Jansen gaat werken voor de nieuwe fractie van Louis Bontes en Joram van Klaveren. Dat meldt ex-PVV’er Bontes op Twitter.

Twitter avatar Louis_Bontes Louis Bontes Voormalig rechterhand van #geertwilders en defensiespecialist van de #pvv Stephan Jansen komt de fractie Bontes/V Klaveren versterken.

Jansen stapte vorige week op bij de PVV-fractie in de provincie Zuid-Holland vanwege de ‘minder Marokkanen’-uitspraken van Wilders. Hij vindt dat de PVV zich ‘moedwillig buiten de politieke orde plaatst’ en bovendien een te linkse koers vaart. Jansen blijft in de provincie als onafhankelijk Statenlid.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart riep Wilders zijn achterban op een verkiezingsavond op om ‘minder Marokkanen’ te scanderen. Kamerlid Roland van Vliet stapte een dag later op, gevolgd door Van Klaveren. Die laatste vormt sinds kort een tweemansfractie met Bontes, die eind vorig jaar uit de PVV-fractie werd gezet. (Novum)