Dromerig maar mat

Het is niet moeilijk kiezen deze week // Het dromerige Child of Light is goed bedoeld, maar ook vlak (lees: saai) en krijgt slechts twee ballen // Super Mario is juist goed bezig, en slaat met Mario Golf vier ballen raak

Spelen // Game Child of Light Van: Ubisoft Montreal Voor: PS 3, PS 4, Wii U, Xbox 360, Windows. € 14,99. 2

Schilderachtige decors en feeërieke pianomuziek van de Canadese singer-songwriter Cœur de pirate maken een videogame nog niet tot een kunstwerk. Het is duidelijk wat de makers voor ogen hadden met het dromerige avontuur Child of Light, maar het eindresultaat voelt vlak. Als het roodharige meisje Aurora zweef je door de spelwereld; zonder veel obstakels te hoeven trotseren vind je je weg naar nieuwe gebieden. Op steeds dezelfde plekken liggen er bonussen. Raak je een vijand, dan kom je terecht in een statisch gevecht waarin je om beurten klappen uitdeelt, ervaringspunten verdient, en na vrijwel elke knokpartij net iets sterker wordt. Een spel heeft pieken en dalen nodig, zoals de twist aan het begin, als Aurora ineens overal naartoe kan vliegen. Helaas is het vooruitzicht voor de rest van de reis weliswaar oog- en oorstrelend, maar ook teleurstellend mat.