Rousseff komt armen tegemoet

Tien procent meer geld voor uitkeringen en belastingvoordelen voor de armen. De Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft gisteren een pakket sociale maatregelen gepresenteerd dat ten goede moet komen aan 36 miljoen families met lage inkomens. In oktober zijn er presidentsverkiezingen in Brazilië. Rousseffs populariteit is volgens een recente peiling gedaald. 37 procent van de ondervraagden geeft nog aan op haar te gaan stemmen, tegen 44 procent bij de vorige peiling. Mensen houden Rousseff onder meer verantwoordelijk voor de hoge inflatie in het land. Ook raakte zij in opspraak door betrokkenheid bij een financieel schandaal bij staatsoliebedrijf Petrobras. Vorige zomer raakten Braziliaanse steden verlamd door massale protesten tegen het lage niveau van publieke voorzieningen, terwijl de regering wel geld uitgeeft voor twee grote sporttoernooien: het WK voetbal volgende maand en de Olympische Zomerspelen in Rio 2016. (BBC)