DSK wil sluiting Belgische Dodo Sex Klub

Dominique Alderweireld, alias Dodo la Saumure, is een grote naam in de seksindustrie in het Belgisch-Franse grensgebied. Dus allicht dat hij zijn nieuwste etablissement, gisteren geopend in het dorpje Blaton in Henegouwen, ‘Dodo Sex Klub’ noemt.

De afkorting ‘DSK’ schoot de ex-topman van het IMF, die met dezelfde initialen door het leven gaat, in het verkeerde keelgat. Advocaten van Dominque Strauss-Kahn lieten Alderweireld gisteren weten „elke juridische maatregel” te nemen om misbruik van de naam te stoppen.

De Franse justitie verdenkt Alderweireld ervan dat hij bij seksfeesten in Lille prostituees heeft ingezet. Strauss-Kahn was daarbij aanwezig, maar zou volgens zijn advocaten niet van de betaalde deelnemers hebben afgeweten. De ex-politicus hangt in Frankrijk niettemin vervolging voor ‘souteneurschap in georganiseerd verband’ boven het hoofd.

Alderweireld, die na een eerdere veroordeling de nieuwe ‘klub’ niet op zijn eigen naam heeft geregistreerd, is blij met alle publiciteit. „Commercieel is het geweldig, want iedereen spreekt nu over DSK”. zei hij tegen AFP. Hij erkende dat de naam een „knipoog” is naar de gevallen IMF-chef, maar juridisch staat het als een huis. „Ik heet Dominique. Seks, dat is mijn beroep. Clubs, dat is mijn beroep.”